Fläktkonvektorer för hemmet | Värme utan större platskrav

Vill du kunna värma upp eller kyla ned ditt hem på ett smidigt sätt? Är du intresserad av en elementliknande produkt som reglerar temperaturen med hjälp av fläktar? Vill du kunna minska uppvärmningskostnaderna med så mycket som 400 %? Om du har svarat ja på alla dessa frågor är det en fläktkonvektor som blir rätt val för dig! Vi kommer nedan att tala mer om hur en fläktkonvektor fungerar samt gå in lite på vad en Spacesaver är.

Allt du behöver veta om fläktkonvektorer

Med hjälp av en vattenburen radiator och en praktisk fläkt kan en fläktkonvektor antingen värma upp eller kyla ner ett rum. Dessa är mycket gynnsamma då värmen kan spridas runt i rummet 400 % bättre jämfört med en ordinär radiator, och du slipper samtidigt att oroa dig för att din fläktkonvektor ska vara för högljudd. Här är det tystlåtenhet som gäller, och om du bestämmer dig för att använda en fläktkonvektor kan du lita på att energiförbrukningen minskar. Resultatet blir att du sparar pengar trots att du får precis den temperaturen i luften som du föredrar.

Den stilrena looken hos en fläktkonvektor är ofta en aspekt som uppskattas av kunder då ordinära element ibland kan se lite gammeldags ut. Det rekommenderas att en fläktkonvektor installeras så långt ner som det går för att ge önskad effekt, och därför kan den vara bra att ha i exempelvis vardagsrummet på första våningen.

En Spacesaver för dig med begränsat utrymme

Som namnet antyder är Spacesaver en produkt som blir passande för dig som har ett mindre utrymme eller som föredrar uppvärmning via en maskin som inte är lika platskrävande som ett element. En Spacesaver placeras i sockellådan under ett köksskåp, och väl på plats värmer den upp rummet på ett effektivt sätt.

För att få din Spacesaver på plats bör du ta hjälp av en installatör, men när allting väl är klappat och klart kommer du säkerligen att uppskatta den stora platsen som blir över i köket. Kort och gått är Spacesaver en mycket diskret maskin, och med hjälp av en smart reglerbrytare vid fronten kan du kontrollera fläkthastighet. Oavsett om du satsar på en diskret Spacesaver till köket eller en större fläktkonvektor till vardagsrummet får du önskat resultat i ett mycket tystlåtet format!