Hur du hänger ljusslingor inomhus

Ljusslingor finns i ett antal olika storlekar och färger, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ för att dekorera ditt hem. Du kan använda dig av hängande ljusslingor inomhus för att få rätt atmosfär till din vardagsinredning. Det kan även vara för en viss högtid som jul. Det bästa sättet att hänga ljusslingor inomhus beror på materialet som din vägg är gjord av och vikten på lamporna du väljer.

Välj slingor och ta fram upphängningsverktyg

Välj de ljusslingor som fungerar bäst för din inredning. Du kan få de mer traditionella ljusslingorna som vanligtvis används på en julgran eller slingor som har mindre glödlampor. Du kan också få ljusslingor med större glödlampor. Fairy lights vissa ljusslingor kallas tenderar att vara de lättaste, vilket är ett viktigt övervägande, särskilt om du försöker komma på hur man hänger ljusslingor inomhus utan spik. Förutom storleken, utseendet och mängden ljus som glödlamporna avger finns det även några andra faktorer att ta hänsyn till.

Se till att ljusslingan är tillräckligt lång. Du kan koppla samman flera av dem, men det kan vara svårt att dölja pluggarna i mitten om de bara når halvvägs över rummet. Satsa gärna på LED-lampor när du hänger ljusslingor inomhus. Kontrollera att alla lampor fungerar med.

Häng upp dina ljusslingor

Det bästa sättet att hänga ljusslingor inomhus beror på vilken typ av yta du hänger upp lamporna från. Ett säkert alternativ som fungerar för de flesta väggar är att använda en hammare och spik. Låt en del av nageln sticka ut från väggen och drapera ljusslingorna över spiken. Om du hänger fairy lights, bör ett häftstift räcka för att bära vikten av lamporna. Om du hänger lampor över taket kan du använda dig av små krokar för att hänga ljusslingor inomhus. Om du inte vill göra hål med spikar så kan du drapera dina slingor på olika saker som möbler, tavlor med mera.