Hur mycket kostar det att köra elscooter?

Kostnaden för att köra elscooter kan helt klart variera av många olika anledningar som till exempel: nuvarande elpriser, effekt på ditt batteri, hur snabbt du kör och även vilka väglag du kör på.

Vi börjar med nuvarande elpriser. Elpriser varierar alltid och är aldrig riktigt stabilt. Oftast så har de vanligaste priset legat runt 50 öre/kWh. Och räknar man på just detta sättet att och antar att du laddar den 1 gång per dag efter att ha kört den under dagen.

Vi skulle säga att det kostar dig ungefär 25 öre per mil om inte ännu mindre till och med. I detta fall säger vi att du kör 5 mil per dag med din elscooter och då skulle det bara kosta dig ungefär 40 kr i månaden om vi räknar med de här priserna. Jämför vi detta med en bensin bil så är det bra mycket billigare att köra elscooter.

Om du har en starkare effekt på ditt batteri, vilket betyder att din elscooter helt enkelt är starkare och kan gå snabbare i de flesta fallen om de inte är spärrade på något gräns. Detta medför såklart att den drar mer ström och blir dyrare.

För att göra det så billigt som möjligt så rekommenderar vi att köpa en vanlig elscooter som går högst 20 km/t för att åka så billigt som möjlig. Men när det kommer till sånt här så skiljer det inte så mycket i priserna.

Kör du konstant snabbt så drar den mer el och det är uppenbart och detta medför då att det kan bli lite dyrare i månadens elräkning. Men detta är inget märkvärdigt att tänka på eftersom de skiljer inte mycket här heller.

Sista är väglaget och det säger sig själv att om du kör någonstans där din elscooter behöver anstränga sig extra mycket för att åka framåt såklart att den kommer använda mer el än vid en raksträcka på asfalt.

Om du är intresserad av mer tips och information om elscootrar så kan du klicka här.

Elscooterkollen förklarar även under varje elfordon hur starka batterier och hur snabbt varje fordon går om det finns information för de.