Vill du har mer färg i din inredning?

Färger.
Asiatiska möbler finns i flera färger och nyanser. Svart, vitt och rött är de traditionella färgerna men även blå, grön, turkos, grå, orange och gul är färger som erbjuds i dessa kinamöbler. En färggrann kinamöbel exempelvis ett rött soffbord eller en orange hallmöbel kan ge ett mycket effektfullt intryck i en annars modern stilren inredning. En färggrann asiatisk möbeln i hemmet blir likt en solitär huvudblomma i buketten, den sticker ut med sin egenhet.

Urval och sortiment.
Urvalet av kinamöbler och sortimentet är brett med både mindre och större möbler, gemensamt är att dessa kinamöbler oftast är monterade. Exempel på mindre möbler är sängbord, konsolbord och pallar. Större möbler är garderober, brudskåp och vitrinskåp. Urval av asiatiska möbler och kinamöbler finns både på nätet och i fysiska butiker.

Färgstarka asiatiska möbler och kinamöbler finns att köpa på den Svenska marknaden. Ett antal möbelbutiker i Sverige säljer asiatiska möbler och några få företag importerar dessa möbler direkt från Kina med leverans till konsumenter runt om i Norden.

Patinerade kanter och beslag i bronsmetall.
Vanligt är lite slitna eller patinerade kanter som ger den asiatiska möbeln dess unika karaktär och känsla.
Karakteristiskt för kinamöbler är också de dekorativa metallbeslagen och lås sprintar som ofta förekommer på större förvaringsskåp och större brudskåp.

Prisbilden.

Priserna kan skilja stort mellan olika möbelbutiker så det kan vara värt att titta runt på webben för att få bästa möjliga urval både gällande pris och sortiment.

Andrahandsvärde
I dagsläget har priserna stigit kraftigt på importerade kinamöbler och asiatiska möbler pga ökade sjöfraktskostnader från Asien. Detta leder troligtvis till högre andrahandsvärden på denna typ av möbler.