2 miljövänliga tips för badrummet

Vill du ta hand om din hud och samtidigt vara miljövänlig och spara pengar? Då är det hög tid att titta in i badrummet. I den här artikeln kommer vi ge 2 miljövänliga tips hur du kan vara snäll mot dig själv och miljön genom att byta rakhyvel och tvål till två gamla klassiker som aldrig kommer gå ur tiden.

 

#1 Smartare rakning med säkerhetshyvel.

 

Använder någon ens engångsrakhyvel i dag? Ur ekonomisk och miljömässig synvinkel är den verkligen ett mycket dåligt val. Som tur är finns det andra (bättre) lösningar för denna plastiga engångsartikel som är mer miljövänlig. Säkerhetshyvel. Detta är den traditionella rakhyveln som gör rakningen roligare, billigare och mer miljövänligt. Genom att köpa säkerhetshyvel herr kommer du få en närmare och mer behaglig rakning helt fri från plast, eftersom hyveln är tillverkad i mettal. 100% återvinningsbar för dina efterlevande då den kommer hålla livet ut om du vårdar den på rätt vis. Andra bra fördelar med säkerhetshyvel är att rakbladen är så mycket billigare och även helt återvinningsbara då de är helt i metal. Den rakar dig närmare och minimerar även risken för inåtväxande hårstrån. Den ser så mycket snyggare ut i badrummet än de plastiga och tråkiga engångsrakhyvlarna. Vill du ta din miljövänliga rakning ett steg längre så byt ut raklöddret på burk mot en klassisk rakkräm eller raktvål och kombinera med rakborste. Då har du en miljövänlig och smartare rakning med säkerhetshyvel som dessutom är mycket bättre för huden.

 

#2 Minska mängden flytande produkter i badrummet

 

Ärligt talat är det är rätt onödigt att frakta hygienprodukter som till stor del innehåller flytande vatten (det har du ju hemma i kranen. ). Dessutom innehåller många flytande produkter (duschgel, schampon med mera.) mer eller mindre uttorkande och starka konserveringsmedel, som i vissa fall visat sig vara allergiframkallande. Så, ett knep kan vara att köpa fast tvål framför flytande för att spara på vatten och i långa loppet på miljön. Schampon för håret finns även i pulver- och tvålform. Traditionell fast tvål är faktiskt lika hygieniska som flytande tvålar, så länge tvålen får torka mellan användning (i fuktiga miljöer frodas bakterier). Använd därför en tvålkopp till din fasta tvål så att vattnet kan rinna ut. Två andra fördelar med fasta produkter är att de är mer koncentrerade – vilket innebär färre och mindre förpackningar, och de håller längre. För  en närmare och bekvämare rakning rekommenderas riktigt raklödder vid rakning med rakhyvel. Genom att använda en klassisk raktvål eller rakkräm i kombination med rakborste (istället för rakskum på flaska) sparar du såväl pengar som förpackning och miljö.