Träna i naturen på din Airtrack

De flesta av oss associerar Airtrack-träning med något man gör hemma eller i trädgården. Men vi har sett att det under de senaste åren har blivit väldigt populärt att ta med Airtrack ut och träna i naturen.

Det kan vara nere vid stranden, i parken eller på det stora fältet vid skolan. Träning i naturen erbjuder något helt annat än träning hemma. Av exakt samma skäl som människor som springer eller cyklar ute i naturen.

Om du håller på med gymnastik kan det vara svårt att träna på en strand eller en sopad gräsmatta, men om du tar med dig din Airtrack kan det plötsligt göras och det är mycket roligare än att träna på din egen bakgård. Och det är precis där de mindre Airtracks är så praktiska.

 

Läs mer –  Sveriges största utbud av Airtracks

 

Vilken storlek Airtrack för utomhusträning?

Om du vill träna i naturen och använda din Airtrack här finns det vanligtvis två alternativ.

Den ena är att du köper en mindre 3-4 meter, 10 cm modell som är billig och inte så tung att bära runt på.

Det är ett bra alternativ för att träna enskilda hopp och du kan använda den nästan var som helst.

Det andra alternativet är att du kan använda naturen för att träna på de riktigt stora Airtracks som du vanligtvis inte har plats för i trädgården eller vardagsrummet. Till exempel de stora 6-8-metersmodellerna som tar mycket plats men som är otroligt roliga att använda. Det kan vara den stora gräsmattan i skolan eller på stranden där det finns gott om utrymme för att använda en stor Airtrack.

Fördelen med de stora modellerna är att du kan sätta ihop många hopp och få extra fart och höjd på hoppen. Detta gör ofta träningen mycket roligare än med de mindre modellerna. Tyvärr är priset på de stora Airtracks också ganska högt, men du kan överväga att gå med i en grupp och köpa dem tillsammans.

Læs mere  – Den ultimata träningsmattan

 

Träning på vintern

Även på vintern kan det vara mycket roligt att träna på Airtrack. Om du kan gräva ner den lite i snön så att den blir stabil kan den användas för träning även om det är lite kallt. På så sätt kan du träna utomhus även om det ligger mycket snö. Du kan också prova att använda den som en gigantisk kälke nerför backen, det är också väldigt roligt, men kan vara lite farligt.

Som du kan se finns det många möjligheter att träna utomhus med din Airtrack, både på sommaren och på vintern. Jag gillar att träna ute i snön på min Airtrack på vintern.