Kan en sneaker vara miljövänlig? | Läs mer här

Ett hett ämne är miljön. Vi måste alla göra vår del för att ta hand om vår planet så att vi kan se till att framtida generationer har en bra plats att leva på. Om du funderar på hur sneakers påverkar miljön och vill köpa sneakers med gott samvete är det bara att läsa vidare. Det första vi måste vara medvetna om när det gäller detta är att sneakers tillverkas av många olika material, och dessa material kan påverka miljön på många olika sätt, från hur mycket energi de använder till hur mycket avfall de genererar och vilken typ av kemikalier som används under produktionsprocessen, för att nämna några saker! Det är ett faktum att Nike använder mycket resurser för att tillverka sina sneakers och att de behöver mycket energi för att tillverka dem. Detta gäller även för alla andra tillverkare av sneakers. Men det betyder inte att du inte bör köpa från dem. Det är bara bra att tänka på i denna tid.

 

Miljövänliga sneakers från Nike

Nike har producerat många sneakers genom åren och har börjat göra en ny serie kallad “Next Nature” i sin Dunk-serie för att spara på miljöpåverkan. Dessa sneakers är mycket lätta eftersom återvunnet material används, vilket i slutändan bara är bra för konsumenten. Men samtidigt har de en bekväm passform som gör dem till en av de bästa sportskorna för löpning eller jogging som du kan köpa på marknaden idag, om inte den bästa skon som kan köpas när det gäller lätta löparskor och andningsbara skor. Du kan enkelt köpa dessa sneakers, men även andra sneakers från Nikes sortiment, utan dåligt samvete. Kanske gillar du andra modeller från Nike bättre, och här är ett förslag på en mycket populär modell.

 

Om du vill ha något helt annat föreslår vi Nike Air Jordan 4. Den här modellen har återupplivats och har fått många olika färgställningar som är helt unika. Skon har också blivit väldigt populär, vilket innebär att man ofta ser folk gå runt i skon. Den är särskilt populär bland unga människor som har ögonen på den exklusiva sneakern och här måste man säga att sneakern står högst upp på önskelistan.