Redovisning för företagare

Redovisning har blivit lättare de senaste åren tack vare de många digitala verktygen som numera finns, och som är relativt enkla att använda. Det är dock viktigt att komma ihåg att en korrekt redovisning är bland de viktigaste beslutsunderlagen en företagare har. Det betyder att den behöver bli rätt.

 

En del företagare sköter sin egen redovisning för att spara lite pengar varje år. Vissa tycker att de har tillräckligt med kunskaper för att kunna sköta både den löpande bokföringen och den månatliga och årliga redovisningen, andra hittar ingen bra leverantör i närheten av sig, som de har förtroende för och gör då hellre de ekonomiska rapporterna och sammanställningen själv.

Välj redovisningsbyrå fritt

Ett företag i någon av de större städerna har sällan något problem att hitta leverantörer av ekonomiska tjänster. “Redovisning Stockholm” är en sökfras som varje månad har tusentals sökningar. Men faktum är att du inte behöver hitta en leverantör i närheten av ditt eget företag, för är det något som digitaliseringen har gjort så är det att minska behovet av närhet. Tidigare innebar redovisning mycket pappersarbete och pärmar med underlag som skulle transporteras fram och tillbaka till redovisningsbyrån. Idag slipper vi det tack vare de digitala verktygen som finns.

Digital redovisning

En bra redovisningsbyrå i någon av de större städerna ska erbjuda digital redovisning. Det betyder att du själv sköter hanteringen av kvitton, fakturor och andra underlag som varje månad uppstår i ett företag. När sedan redovisningen ska sammanställas finns allt på ett och samma ställe – på den digitala plattformen ni använder. Redovisningsbyrån har tillgång till den och kan ta ut all information de behöver för att göra en korrekt redovisning för företaget, oavsett om ni befinner er i olika ändar av landet.

Redovisning – inte bara för Skatteverkets skull

En del ser den årliga redovisningen och alla dess rapporter som något som endast görs för att myndigheterna kräver det. Men det är också något av det viktigaste du kan göra för egen del och för företagets framtids skull. Genom rapporterna och siffrorna som sammanställs i redovisningen kan du som företagare ta beslut som baseras på korrekta uppgifter och fakta, istället för att basera företagets framtid på en känsla eller dåligt underbyggda siffror.

 

Ett råd är därför att ta hjälp av en erfaren och kompetent redovisningsbyrå som säkerställer att redovisningen blir korrekt och ett underlag som du har nytta av.