Framtidens sugrör är gjorda av bambu

För att tillsammans kunna njuta av en hållbar framtid är det läge att tillämpa vissa åtgärder för att se till så att vi minskar plastkonsumtionen. Det är ingen enkel uppgift för naturen att bryta ner plast, och särskilt plastsugrör är en förfärlig miljöbov. Genom att istället vända dig till sugrör av bambu gör du naturen en stor tjänst och kan samtidigt spara pengar i längden.

 

Värna om miljön genom att använda bambusugrör

 

Vi är alla medvetna om att plast inte är bra för miljön. Det kan ta hundratals år för naturen att bryta ner plast, och våra engångssugrör bidrar därför till den enorma skräphögen som samlas i naturen. Det är heller inte ovanligt att plastsugrör hamnar i våra hav och skadar djuren som av misstag sväljer plastprodukterna. Om du vill vara skonsam mot miljön är det därför ett klimatsmart val att satsa på sugrör av bambu. Både naturen och din plånbok kommer att tacka dig.

 

Det är också värt att veta att bambu är naturligt antibakteriellt och att det inte krävs några bekämpningsmedel för att odla det. Som om detta inte vore nog växer bambu snabbare än någon annan planta i världen, så det är en utomordentlig råvara att dra nytta av. Då bambu kan växa hela 30 cm per dag kommer bambun snabbt att växa tillbaka efter dess att den har skördats. Bambu är sannerligen riktigt imponerande!

 

Spara pengar i längden

 

Många av bambusugrören som går att beställa är framställda för att kunna rengöras och återanvändas. Du kan därför använda ditt bambusugrör, diska det och sedan ha nytta av det under många år framöver. Jämfört med plastsugrör som oftast dras nytta av som engångsartiklar kan du därför spara pengar genom att istället vända dig till sugrör av bambu. Med detta i åtanke, ta beslutet att beställa bambusugrör redan idag!