Så kan du driva ditt café hållbart

Att driva ett kafé eller en restaurang kan vara mycket arbete. Men det är viktigt att komma ihåg att du med lite ansträngning kan driva din verksamhet på ett sätt som är bra för planeten – och bra för din banksaldo också! Här är några tips för att komma igång.

 

Köp lokalt: När du köper ingredienser, försök att köpa från lokala leverantörer när det är möjligt. Det bidrar inte bara till att minska ditt koldioxidavtryck, utan också till att stödja ditt lokalsamhälle. Hitta mer inspirerande läsning här.

 

Återanvänd och återvinn: Se till att du har återvinningsbehållare på ditt kafé och använd dem! Detta bidrar till att minska mängden avfall som du producerar och kan också spara pengar på dina sopräkningar.

 

Använd energieffektiva apparater: Om du är på marknaden för nya apparater, se till att du väljer Energy Star-certifierade modeller. De kan kosta lite mer vid köpet, men de sparar dig pengar på lång sikt tack vare sin energieffektivitet.

 

Främja hållbara metoder: Uppmuntra dina kunder att anta hållbara metoder genom att främja dem på din webbplats och dina sidor i sociala medier. Du kan till och med erbjuda rabatter eller specialerbjudanden till kunder som tar med sig egna återanvändbara muggar eller påsar. Läs mer om ämnet här.

 

Det här är bara några tips för att komma igång. Om du vill ha fler idéer kan du kolla in webbplatser som Green Restaurant Association och Sustainable Table. Med lite planering och ansträngning kan du driva ditt kafé eller din restaurang på ett sätt som är bra för planeten – och bra för ditt resultat också!

 

Det är ingen hemlighet att planeten har problem. Klimatförändringarna är verkliga, och de sker just nu. Varje dag ser vi bevisen på det i form av extrema väderhändelser, smältande glaciärer och ett försvinnande djurliv. 

 

Det är dags att agera nu. Vi måste alla göra vår del för att ta hand om vår planet. Det innebär att vi måste minska vårt beroende av fossila bränslen, skydda naturliga livsmiljöer och minska vår resursförbrukning. Det kan tyckas vara en skrämmande uppgift, men vi måste börja någonstans. Och varje liten bit gör skillnad. 

Så läs vidare om några enkla saker som du kan göra för att göra skillnad. Sedan kan du agera och göra jorden till en renare och hälsosammare plats för alla. Hitta mer inspiration här.